به ‌گزارش ميراث آريا(chtn) رئيس جمهور در گفتگوي خبري مشترک با همتاي قزاقستاني خود با بيان اين مطلب افزود: سه کشور ايران، ترکمنستان و قزاقستان همچنين در نظر دارند با احداث يک جاده با ظرفيت بالا در کنار اين خط آهن، همکاري‌هاي خود را توسعه دهند.

\"محموداحمدي نژاد\" تصريح کرد: دو ملت ايران و قزاقستان با تاريخ و فرهنگ مشترک، دو متحد طبيعي و تاريخي هستند و همواره در کنار هم خواهند ماند.

رييس جمهوري با بيان اينکه، طي مذاکره با همتاي قزاقستاني خود در زمينه‌هاي مختلف همکاري در يک فضاي دوستانه گفتگو کرده‌است، ادامه داد: توسعه همکاري در زمينه بنادر و کشتيراني از ديگر برنامه‌هاي ايران و قزاقستان است.

رييس جمهوري قزاقستان نيز در اين مصاحبه گفت : طي مذاکرات امروز در تهران که در يک فضاي صميمانه انجام شد، دو طرف در خصوص تمام زمينه‌هاي همکاري، گفتگو کردند.

نظربايف افزود: تمام نظرات و ديدگاه‌هايي که در بيانيه مشترک دو کشور آمده با توافق کامل بوده است.

وي افزود: در ‪ ۱۵‬سال گذشته و از زمان استقلال قزاقستان روابط اين کشور با جمهوري اسلامي ايران بسيارخوب و نزديک بوده است.

پيش‌نويس پروتکل احداث مسير جديد راه‌آهن‌هاي ايران، قزاقستان و ترکمنستان نيزدر ديدار \"حسن زياري\"معاون وزير راه و مديرعامل راه‌آهن ايران با \"محمد قلي اف\" وزير راه‌آهن ترکمنستان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

در اين ديدار مديرعامل راه‌آهن ايران ضمن اظهار علاقمندي کشور ايران در گسترش ارتباطات با کشور‌هاي همسايه تصريح کرد: کليات طرح احداث مسير جديد مورد قبول است و با تاييد روساي جمهور سه کشور عمليات مطالعاتي و اجرايي اين طرح به زودي آغاز خواهد شد.

\"حسن زياري\" گفت: سياست کشور ايران و رييس جمهوري اين کشور توسعه هرچه بيشتر صنعت حمل و نقل ريلي و گسترش حمل و نقل ترانزيت به خصوص بين کشور‌هاي همسايه است و اميدواريم تا در جلسات آينده به توافقات بيشتري دست يابيم.

محمد قلي اف ـ وزير راه‌آهن ترکمنستان ـ نيز در اين ديدار گسترش ارتباطات بين سه کشور ايران، ترکمنستان و قزاقستان را حائز اهميت اعلام و اظهار اميدواري کرد که به زودي فعاليت‌هاي فني و اقتصادي پروژه مذکور بررسي و عملياتي شود.

105/



انتهای پیام/

کد خبر 1386072413